Hem    Om oss    Schema/anmälan    Aktuellt    Danser    Tävling    Danspaket    Bröllopspaket    Bildgalleri    Länkar    Kontakt    English   

Om Oss!  

 

Paul & Ann Wilson

 

 

Professionella dansare med stor erfarenhet av medieproduktion och evenemang

Vi är stolta över att vara sjufaldiga australiska mästare i modern dans, British Rising Star Champions och trefaldiga finaldeltagare i World Ten Dance Championship.

25 år i nöjesindustrin som dansare har gett oss färdigheter och erfarenhet till att arrangera många typer av evenemang, som t ex ”Wild, Cool and Swinging”, en dansföreställning som turnerade i Japan och Australien, ”Riviera Star Ball”, en danssporttävling i Australien, ”Landskronadagarna”, en eftermiddag med underhållning från svenska stjärnor från tv-programmet ”Let´s Dance” med bl a Måns Zemerlöw, Johan Östberg, David och Marlin Watson.

 

Paul Wilsons biografi

Jag började dansa i Australien som åtta åring och efter ett tag blev jag australisk juniormästare i standard- och latindans, tillsammans med min dåvarande partner Donna Reeves.

Året 1987 började jag turnera världen och mitt första mästerskap utanför Australien blev Världsmästerskapen i Finland, där jag slutade på nionde plats. Samma år åkte vi till London för att tävla i British Open Championships där vi kom på tredje plats i standarddans och andra plats i latindans för yngre. Det blev ett stort år för mig och jag blev inspirerad att fortsätta satsa på min dans.

Under denna period träffade jag Ann, eftersom hon reste till och deltog i samma evenemang och tävlingar som jag gjorde. Vi blev snart ett team, både privat och professionellt, och vi bosatte oss först i Oslo och sedan i Sverige, London och Sydney. Vi tog steget till den professionella touren 1994 och vann vårt första australiska mästerskap samma år. Samma mästerskap vann vi åren 1995, 96, 97, 98 och 2000.

Under denna period deltog vi i den framgångsrika dansföreningen ”Riviera Dance Centre”, tillsammans med min tvillingbror Craig, där vi tränade massor av unga och inspirerade par som idag tillhör danseliten i Australien.

I tio år tävlade jag och Ann i internationella mästerskap och placerade oss alltid bland de tolv bästa och erövrade vår mest minnesvärda titel vid 1996 års upplaga av British Championships i ”Rising Start Standard Section”.

Vårt resande tog oss till många länder i Asien där vi blev eftertraktade danslärare, föreläsare och tävlingsdomare.

Vi drog oss tillbaka från tävlingsscenen i december 2000 och startade kort därefter en kabaret vid namn ”Wild, Cool and Swinging”, tillsammans med det kända latinska paret Jason Roditis och Tonia Kosovich. Showen turnerade i Australien och Asien i två år.

Efter en lång karriär i Australien och Asien började Ann och jag känna oss isolerade från händelsernas centrum och i slutet av år 2003 flyttade vi till Sverige. Kort därefter föddes vår son Tom Sebastian. Sedan vår flytt har vi upptäckt nya utmaningar, nya marknader men främst en nyupptäckt inspireration – kärleken till dansen.

Året 2006 startade väldigt bra med Anns involvering i den svenska tv-produktionen ”Let´s dance”, som blev en strålande succé. Vi ser nu fram emot våra framtida åtaganden som danskonsulter i underhållningsvärlden och i ballroom-dansescenen i Sverige, Europa och Australasia.

 

Ann Wilsons biografi

Jag började dansa i Sverige som tioåring. Efter att ha vunnit Svenska standardmästerskapen för juniorer år 1985 flyttade jag till London. Där träffade jag en ung engelsman och tillsammans kom vi femma i de slutna britiska juniormästerskapen.

Året 1987 var det dags att flytta igen, denna gången till Norge. Jag tränade för några av världens främsta instruktörer och fann samtidigt en danspartner som redan var väletaberad inom tävlingsdansen, Göran Nordin. Vi tillbringade fyra hektiska, inspirerande och väldigt framgångsrika år tillsammans och deltog i många tävlingar i standard latin och ten dance. Vi vann sex svenska mästerskapstitlar, kom till finalen i de internationella mästerskapen i latinamerikansk dans, fick en femteplacering i de europeiska mästerskapen i tio dans, och kom sexa i världsmästerskapen i tiodans.

Jag träffade Paul Wilson i Australien och tillsammans hade vi en framgångsrik karriär där vi bl a blev Australiska mästare i sju år. Vi bodde i Australien men reste ofta till Europa för att träna och vidareutbilda oss.

Efter att ha vunnit British Rising Star Championships och efter tio års tävlande beslutade vi oss för att dra oss tillbaka från den professionella scenen. Vår tid delas nu mellan nya utmaningar och vår son Tom. Efter att ha deltagit som dansare i ”Vild med dans” på dansk television samt som jurymedlem i den svenska tv-produktionen ”Let´s Dance” har jag nu gett mig in i underhållningsbranschen som domare, event manager och föreläsare. Dessutom tränar jag, uppmuntrar och försöker inspirera dansare så mycket jag hinner.

 

2006-2009

Konferencier vid Nya Fröken Sverige.

Dansspelet Let´s Dance, producerades i Stockholm, släpptes julen 2006. Konfrencier och arrangör av kvällens underhållning under Helsingborgsfestivalen med artister som Anna Book, Man Meadow, Helena Rask mfl.

Ny serie med Let´s Dance på tv 4.

Dans instruktör till dansklubben Impetus i Helsingborg.

Utbildare för SDR,I latin och Modern dans.

Nya spännande projekt med Latin show och Latin fitness.

 

2010-2012

Startade nya träningsformen Rock fitness.

Nya säsonger med Let´s dance i tv 4.

Ann startade sitt eget smycke märke MY WAY.

Öppningen av Ann Wilson store under våren 2010.

Ny tänk med Musical dans, Artist school på Wilson dance center med flera nya kurs utbud.

Ann utbildar 4 nya lärare i Student Teacher i Helsingborg.

Trailern och allt reklam (ie posters ) material till tv 4s let´s Dance säsong var Ann stolt med att koreografera tillsammans med Svenska Mästarna Stefano och Vera byggde de upp förväntningarna inför 2012 års Let´s Dance.

För 2 a året i rad har Ann varit konferencie samt koreograf för visningarna på Bröllopsmässan på Stads teatern i Helsingborg.

Ann har koreograferat trailer och bildreklamen till tv4sLets Dance 2012 och imorgon 16/3 släpps kampanjen för 2013.

Länk >>

 

 

 

 

Wilson Dance Center, Drottninggatan 46, Helsingborg, 042-13 14 17

Copyright © 2008-2015 Wilson Dance Center - CM Salmonic AB